Så er der lidt omkring turen...

9. oktober 2004

Så er der lidt omkring turen til Sydpolen og bestigning af bjerget Mt. Vinson. Turen starter den 2 dec....Hold dig underrettet om turen her på 7summits.dk

Ekspedition til Mt. Vinson

 

Sådan!

Så lykkedes det at finde økonomien for at komme til Sydpolen og bestige Mt. Vinson på 4798 meter. Turen starter den 2 december hvor der er afgang fra Billund til Punta Arenas i Argentina. Herfra vil en kæmpe russisk transport flyver, Illuyshin Cargo Jet tager os med til Patriot Hills på Sydpolen. Så går det videre med et mindre Twin Otter fly, som er udstyret med ski i stedet for hjul. Vi lander i nærheden af basecamp Vinson og verdens sydligste "lufthavn".

Selve turen op ad bjerget starter den 8dec. Foruden jeg selv, bliver det en hollænder, samt 2 amerikaner. Den ene af de to amerikaner og hollænderen var på toppen af Mt. Everest her i foråret 2004.
Bjerget vil være mit 6 af "The 7summits" og jeg nærmer mig mit endelige mål og bestige de 7 højeste bjerge på de 7 kontinenter.
Jeg nære meget store håb om at stå på toppen af Mt. Vinson omkring den 17/18 december 2004.
Så håber jeg inderligt at vejret er fantastisk og udsigten vil være ganske unik.

Langt de fleste mennesker der har forsøgt at bestige Mt. Vinson er kommet på toppen. Bjerget er ikke kendt for at være et dødsbjerg eller på anden måde være mere farlig at bestige end andre. Dog er der jo altid en form for kalkuleret risiko inden for bjergbestigning. Det være sig glaicerspalter, ifald, eller stormvejr m.m. Særligt på Sydpolen er det vejret der er den største farer. Det bliver let ned til -50 grader og med en vindfactor lagt til, kan temperaturen let blive din største fjende for ikke at komme på toppen pga. forfrysninger. Snestorme kan vare i dagevis uden at stilne af også under den korte Arktiske sommer med 24 timers dagslys fra November til Januar.

Under 400 mennesker har betrådt Mt. Vinson siden det første gang blev besteget i 1966
den 17 december af en National Geographic Society expedition. Næsten 200 år efter James Cook opdagede/kortlagde Sydpolen. Mt. Vinson er også det sidst besteget bjerg af "The 7summits".
Kun en Dansker har tidligere været på toppen af Mt. Vinson nemlig Michael Knakkegaard.
Michael var også den første dansker der var på toppen af mægtige Mt. Everest i 1995.
Michael faldt desværre i 1999 ned på bjerget Makalu i Nepal og døde.

Mt. Vinson har fået sit navn fra en amerikansk kongres medlem Carl G Vinson fra Georgia USA.
Han var en stor promotor for Arktiske ekspeditioner fra 1935 til 1961.
Lincoln Ellsworth, en amerikansk pilot, fløj mange gange i tiden 1934 til 1939 henover Sydpolen og gav bjergkæden hvor Mt. Vinson står navnet Ellsworth Range.
Mt. Vinson er ca. 960 km fra selve sydpolen og ca. 1920km fra den nordlige spids af sydpolen.
Han opdagede Ellsworth bjergkæden i November den 23 i 1935. Ingen mennesker kom der tilbage før i 1960erne.
 
 

Søgning