retur til Nepal

 

Retur til nepal....

Den 29 okt. er det retur til bjergene og en stor ekspedition mere i det fantastiske Nepal. Denne gang har jeg kastet min kærlighed og fokus på et af verdens smukkeste bjerge, Ama Dablam på 6812 meter. se billede 

http://www.expeditionnepal.com/expedition/amadablam.jpg

 

Ama Dablam betyder "moder og perle halskæden" på nepalesisk.

Jeg tager med et amerikanske http://www.fieldtouring.com/ og ca. 8 andrebjergbestigere fra både New Zealand, Brasilien, Holland, England Brasilien og usa. Ruten vi skal forsøge at bestige bjerget på er den klassiske syd west grat rute, men det er alligevel en svær  teknisk rute med både scramble, klippe klatring, og isklatring på 60 grader i mere end 6000 meters højde. Svært nok til at koncentrationen og fokus skal være 100%.

Træningen er i fuld gang, og har som sådan slet ikke ligget stille hele året. Pt er træningen løb, cykling, og gåture med tung rygsæk, samt styrke træning fordelt således at der er en fridag om ugen.

Ud over dette er der den mentale træning og forberedelse....Success...It´s a mind game!

 

Bjerget ligger i Khumbu regionen og fra Lukla er der ca. 5 dages vandring til Ama Dablam basecamp.

Herfra begynder den egentlige bestigning først. Men da det er svært og hård klatring at lave lejr  1 og 2 og 3 vil vi akklimatisere og højde tilvænne på en gammel kending i form af Island Peak. Dette er en forholdsvis let trekking peak på 6189 meter og ligger meget tæt på Ama Dablam, og derfor idel til at akklimatisere på. Island Peak besteg jeg første gang i juni måned 1999. Billede af Island peak. http://www.threshold.ie/imageupload/Island-Peak.jpg

 

Efter bestigning af Island Peak er det tilbage til Ama Dablam basecamp for at hvile ud og vente på det rigtige vejr vindue får vi skal forsøge at komme på toppen af bjerget. Forhåbentlig kommer vi på toppen omkring den 1 december 2009.

 

Man vil kunne følge med i ekspeditionen på fieldtouring.com's  hjemmeside  hvor skriftlige updates og små lyd blog´s vil blive lagt ind.

 

Endnu engang vil jeg klatre under mit motto..."drømme stort og turde fejle"

Sponsorer er endnu engang Hagløfs...outstanding outdoore equipment  Silva og  Av ekspeditions udstyr.

 

 

Søgning