Denali

Denali

Mt. McKinley er 6194meter og det højeste bjerg i Nordamerika. Det ligger i Alaska i nationalparken "Denali National Park", og selve bjerget hedder på indfødt Athabascisk: Denali. Navnet McKinley kommer fra den tidligere præsident William McKinley.

 

 

 

 

 

Ekspedition til Mt. McKinley

 

Kl  07:40 D 22.5-03  Går turen til Alaska for at bestige 6194 meter høje Mt. McKinley.

 

Dette bjerg er det Nordamerikanske kontinents højeste og et af de 7  højeste bjerge på de 7 kontinenter. Bjerget ligger i Denali National park

Bjerget bliver blandt mange bjergbestiger kaldt verdens koldeste bjerg med ned til -40graders frost,  til trods for sine    " kun " 6194 meter. Grunden til dette er dets høje nordlige beliggenhed.  Det svarer egentlig til at skulle bestige et bjerg der i Himaleya er ca. 7100 meter højt.

 

Målet er at komme på toppen, og det afspejler sig måske lidt i den valgte rute The West Buttress. Det er den rute man kalder normal ruten og den de fleste bjergbestiger vælger når de forsøger at nå til toppen. Se ruten på http://climb.mountainzone.com/2002/story/denali/html/map03.html

 

Selve bestigningen starter d 25.5 hvor vi lander på  Kahiltna Glacieren i et lille lejet sportsfly med ski på i ca. 2200 meters højde.

De første dage går vi på ski, slæbene på en pulk med alt vores bagage, op til ca. 3300 meters højde  Herefter stiger terrænet så meget at den egentlig klatring begynder og skiene bliver stående.

 

I ca. 4300 meters højde ligger Advanced Base Camp, og så er den sværeste passage på turen forstående. En ca. 400 meter høj is væg skal klatrers inden vi kommer til den sidste lejr som ligger i ca. 5200 meters højde.

 

På selve dagen hvor toppen skal nås, går turen op af en meget stejl sne side for derfra at gå over og videre mod en smal ryg til toppen af Mt. McKinley.

Herfra skulle der så gerne være en fantastisk udsigt hvis vejrguderne er med og stået op den dag.

 

Sådan en tur kan ikke gøres alene. Med på turen er Ole Knudsen og Jens Bækdal. Disse to gutter har også lavet en hel del bjergbestigning mm. Jens Var bl.a. den første dansker på Mt. Elbrus i Kaukasus Rusland og Mt. Nevado Pisco i Peru.  Ole er bl.a.  Certificeret Norsk fjeld guide og har klatret 27 toppe over 4000 meter i Alperne.

 

Til sammen  udgøre vi et godt og stærkt team med masser af erfaring.

Går turen som planlagt, skulle vi gerne være tilbage i Billund lufthavn D 21/6-03 kl 11:15.

3 timer senere skulle jeg gerne være i Blegind kirke, hvor min ven Jesper skal giftes med min veninde Tina.

 

Hårdt program!
 

Søg