De 7 bjerge

De 7 Summits, eller skulle man sige de 8 Seven Summits?

Mange diskutere om Mt Carstensz på New Guinea eller Mt Kosciuszko i Australien, er det rette bjerg og tage med i The Seven Summits. Det har til dels at gøre med at, Bjerget Mt Kosciuszko i Australien er hvad de fleste bjergbestiger kalder en stor bakke på kun 2229 meter og ca 30.000 mennesker kommer på toppen hvert år og derfor taget lidt af det exklusive i "bestigningen" Men da Australien er et kontinent for sig, ja så må den jo nødvendigvis høre med i The Seven Summits!

 

Mt Carstensz Pyramide på New Guinea, er svært tilgængelig men mere et rigtigt bjerg hvor klippe tekniske færdigheder skal bruges. Kontinentet det ligger på kaldes Det oceaniske kontinent! og består af en række øér i det indiske ocean. Mange mener at det faktisk ligger på den asiastiske kontinetalplade, og faktisk derfor høre til kontinentet hvor Mt Everest hersker.

 

Nogle bjergbestiger der vælger at kaste sig over The 7summits, klatre Mt Kosiuszko fordi ingen betvivler Australien som et kontinent og den er lettere at komme til, både rejse mæssig og økonomisk. Andre vælger at klatre Mt Carstensz Pyramid da det er et mere rigtigt bjerg og måske nok også fordi det er et mere "hardcore" rigtigt bjerg!

Anyway, for at gøre det sikkert og vist at jeg har klatret The 7summits til ende, har jeg været på toppen af både Mt Koscioszko og Mt Carstensz Pyramid.

Det er sådan jeg forstår det.

 

 En tektonisk plade består af kontinentalplade og oceanbundsplade. En kontinentalplade er et kilometertykt ...se link. http://da.wikipedia.org/wiki/Kontinentalplade'